mandag 28. mars 2016

Vinter, vår og påskestemning


Vinteren her i nord har vært helt fantastisk!

Det var mørkt og kaldt og mye snø, det ble lysere og kom mer snø, det ble varmere og snødde enda mer. Topptur-sesongen har vært helt fantastisk, og med lengre dager ble turene lenger og vi har sammen oppdaget mange kroker, både på Kvaløya, Ringvassøya, fastlandet og nå sist med seilbåt til Lyngen.
En helt vanlig kveld på Buren, med Ersfjorden i bakgrunnen

Norselander har vist seg å være en fin plass å bo på. Hun har vært medgjørlig med det meste, og blitt til favoritt gjemmestedet for mange av våre venner. Det eneste jeg har å klage på er at hun alltid skal være tom på essensielle ting som varme, vann og mat når blodsukkeret mitt ligger på minus.

Tore har dratt igang guidesesongen med skredkurser, alpin klatre-kurs og toppturer, men som eneste tindevegleder i Norge tok han fri i påsken slik at vi kunne ha litt ferie sammen. Det var jaggu lenge siden...

Derfor tok vi å kastet loss og la avgårde mot Reinøya. På sørsiden ligger tre små øyer, og der ankret vi opp. Det var kaldt og klart og havørnen lettet irritert når vi kom i land med hundene. Månen var full og de flotte tindene på Ringvassøya ble vindus utsikt. Det er en utrolig deilig følelse å ligge på anker, helt alene i alt det ville...


Dagen etter seilet vi til Nord-Lenangen i strålende sol, Lyngen reiste seg i det fjerne og vi satt med kikkert og pekte ut tinder vi hadde lyst på. Klokken tre hadde vi lagt til ved
Lyngen Havfiske og Tursenter og spente fellene på skia rett på brygga! Vi tuslet opp til Store Galten og kjørte ned i pudder mellom åtterne til femti andre turgåere den dagen. For et åk!!
Rett fra brygga!


Dagen etter var det fortsatt sol og vi gikk opp mot Vesle Galten, kjørte ned mot øst helt alene, spente på fellene igjen og gikk en ryggtravers tilbake mot Vesle Galten og kjørte pudder helt til sjøen i solnedgang. Samme kveld møtte vi Marta Lidstrøm, Knut Myking og to av deres meget trivelige venner, og det ble påskemiddag for seks på Norselander!

På vei mot Store Galten

På vei opp igjen etter nedkjøring mot øst. Ble ingen bilder. For god snø.

Jeg svinger meg i solnedgang!Så snødde det tett, og hodet var litt tåket. Det ble en rolig dag med yoga på Lyngen Havfiske, en tusletur i nabolaget og etterhvert til Jokeren i Nord-Lenangen, der vi klarte å få med oss noen andre sin handlepose... Unnskyld! Dagen ble avsluttet med badstue og påskegodis.

Så kastet vi loss igjen i skiftende vær, og styrte skuta mot Arnøya. underveis ble det snøstorm (huff og fysj) men det klarnet heldigvis til vi skulle legge til. Det er litt andre utfordringer som byr seg på vinterseilas...
Nye utfordringer!

Dette er 1 time seinere. Skiftende vær...


Lyngen til venstre i bildet.

Guiden er blid på toppen av Trolltind!

Her trur jeg guiden fortsatt er ganske blid.

Svinger helt til havs! Lyngen halvøya i det fjerne.

Guiden er fortsatt fornøyd runde nummer 2.

Trekkmaskinene er også fornøyde.

Utfordringer ja... Som hvordan fortøye med stivfrosne tau. Og hvordan få hunda i land når du ligger på fast brygge og det er lavvann. Tyri fikk prøve seg på både rappellering og salto før vi ga opp og begynte å ro med jolla.
Noen som ser utfordringene? Eller at utsikten ikke er å klage på?
Arnøya er litt av en plass, og har jaggu en koselig og sprek lokalbefolkning... Trolltinden har fantastisk utsikt mot Lyngen og havet, er relativt slak, men gir herlig cruising på en litt rullende bakke, så det føles ut som du kjører rett i vannet. Vi var ikke mange her den dagen, og vi måtte opp to runder...

Når vi kom ned igjen møtte vi opp med en av Boreal båtene, som Tore nå er ute og jobber på med ski og seil. Siste dagen ble en slow start, og vi seilet deretter i frisk bris tilbake mot Kvaløya. Litt vemodig å levne Lyngen bak, det er jaggu så bra som alle sier!

Tore er nå dratt ut igjen for 2 uker med skioseil, mens jeg holder stillingene på Norselander og i påskeslasket. Men veldig straks så kaster vi loss igjen, jeg har nemlig begynt å telle dagene til vi drar tilbake!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar